Friday, August 30, 2013

Selamat Hari Raya Aidilfitri

Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua. Baru perasan, kami x upload lagi ucapan Selamat Hari Raya kepada semua yg mengikuti perkembangan kami. Terima kasih semua yg sentiasa menyokong kami. Maaf Zahir & Batin.

p/s : Tint promo dilanjutkan sehingga berakhirnya Syawal. Jom Tinted :)



Monday, August 5, 2013

Pakej Tinted untuk kereta Super MPV

Berikut adalah pakej-pakej tinted untuk kereta Super MPV




APA ITU VLT, IRR DAN UV?
VLT (Visible Light Transmittance):

Nak tahu info mengenai gelap atau cerah tint, kena rujuk pada bacaan VLT. Kalau nak tahu tint anda lulus JPJ ke tak, anda juga kena rujuk pada bacaan VLT ini. Di Mekapkereta Sejuk, bacaan VLT yang kami nyatakan meunjukkan peratus cahaya boleh nampak yang menembusi tint. Makin tinggi bacaan VLT, makin cerah tint.
.
IRR (Infrared Rejection):
IRR memberi info mengenai sejuk atau panas sesuatu tint. Jika anda ingin mengetahui berapa peratus sesuatu tint itu dapat potong/halang haba dari tembus, anda boleh rujuk kepada bacaan IRR ini. Makin tinggi bacaan IRR, makin tinggi tahap potong panas tint tersebut. Jadi, jika anda inginkan tint yang tinggi potong habanya, anda perlu memilih pakej tint yang mempunyai bacaan IRR yang tinggi. 
.
UV (ultraviolet):
Boleh dikatakan kesemua UV film mencatatkan bacaan UV 99% . ramai pihak di luar sana yang sengaja highlight kan bacaan UV 99% ini sebagai taktik pemasaran, untuk menarik keyakinan pelanggan.

Dalam memilih pakej-pakej tint, anda perlu berhati-hati, jangan mudah terperdaya dengan promosi-promosi yang dipaparkan. Ambil masa, bandingkan jenis spec tint dan harga yang ditawarkan. Pastikan juga spec tint yang diberitahu kepada anda benar-benar sahih.
.
TAPI...pernahkah anda terfikir, bila anda survey spec tint, macam mana nak tau betul ke tak bacaan spec tint yg diberitahu oleh tint installer di kedai-kedai tinted? Selalunya mereka akan suruh anda test guna lampu. Namun lampu tidak dapat menunjukkan bacaan spec tint yg sebenar. Apakah bukti yang menyatakan bacaan VLT, IRR dan UV seperti yang diberitahu atau yang diiklankan?
.
Menyedari akan hal ini, kami di MEKAPKERETA SEJUK rasa bertanggungjawab dalam memberikan info yang betul agar tidak ter over claim produk kami nanti 😅 Anda sebagai pelanggan berhak tahu spec tint yg betul. Jadilah pengguna yang bijak. Takde la nanti rasa terkena atau tertipu..kan?kan?
.
BAGAIMANA? Di MEKAPKERETA SEJUK, kami akan tunjukkan bacaan pada meter untuk spec tint tersebut. Sebelum pemasangan, kami akan beri penerangan dan tunjukkan bacaan meter bagi spec tint pilihan anda. Harapan kami agar anda berpuas hati berurusan dengan kami. Kami sentiasa berusaha untuk menambahbaik mutu perkhidmatan kami insyaaAllah. Terima kasih atas sokongan anda.



Pakej Tinted untuk MPV / SUV

Berikut adalah pakej-pakej tinted untuk MPV / SUV




APA ITU VLT, IRR DAN UV?
VLT (Visible Light Transmittance):

Nak tahu info mengenai gelap atau cerah tint, kena rujuk pada bacaan VLT. Kalau nak tahu tint anda lulus JPJ ke tak, anda juga kena rujuk pada bacaan VLT ini. Di Mekapkereta Sejuk, bacaan VLT yang kami nyatakan meunjukkan peratus cahaya boleh nampak yang menembusi tint. Makin tinggi bacaan VLT, makin cerah tint.
.
IRR (Infrared Rejection):
IRR memberi info mengenai sejuk atau panas sesuatu tint. Jika anda ingin mengetahui berapa peratus sesuatu tint itu dapat potong/halang haba dari tembus, anda boleh rujuk kepada bacaan IRR ini. Makin tinggi bacaan IRR, makin tinggi tahap potong panas tint tersebut. Jadi, jika anda inginkan tint yang tinggi potong habanya, anda perlu memilih pakej tint yang mempunyai bacaan IRR yang tinggi. 
.
UV (ultraviolet):
Boleh dikatakan kesemua UV film mencatatkan bacaan UV 99% . ramai pihak di luar sana yang sengaja highlight kan bacaan UV 99% ini sebagai taktik pemasaran, untuk menarik keyakinan pelanggan.

Dalam memilih pakej-pakej tint, anda perlu berhati-hati, jangan mudah terperdaya dengan promosi-promosi yang dipaparkan. Ambil masa, bandingkan jenis spec tint dan harga yang ditawarkan. Pastikan juga spec tint yang diberitahu kepada anda benar-benar sahih.
.
TAPI...pernahkah anda terfikir, bila anda survey spec tint, macam mana nak tau betul ke tak bacaan spec tint yg diberitahu oleh tint installer di kedai-kedai tinted? Selalunya mereka akan suruh anda test guna lampu. Namun lampu tidak dapat menunjukkan bacaan spec tint yg sebenar. Apakah bukti yang menyatakan bacaan VLT, IRR dan UV seperti yang diberitahu atau yang diiklankan?
.
Menyedari akan hal ini, kami di MEKAPKERETA SEJUK rasa bertanggungjawab dalam memberikan info yang betul agar tidak ter over claim produk kami nanti 😅 Anda sebagai pelanggan berhak tahu spec tint yg betul. Jadilah pengguna yang bijak. Takde la nanti rasa terkena atau tertipu..kan?kan?
.
BAGAIMANA? Di MEKAPKERETA SEJUK, kami akan tunjukkan bacaan pada meter untuk spec tint tersebut. Sebelum pemasangan, kami akan beri penerangan dan tunjukkan bacaan meter bagi spec tint pilihan anda. Harapan kami agar anda berpuas hati berurusan dengan kami. Kami sentiasa berusaha untuk menambahbaik mutu perkhidmatan kami insyaaAllah. Terima kasih atas sokongan anda.



Sunday, August 4, 2013

Pakej Tinted (Super Sedan / MPV (s) / Conti)

Berikut adalah pakej-pakej tinted untuk kereta (Super Sedan / MPV (s) / Conti)



APA ITU VLT, IRR DAN UV?
VLT (Visible Light Transmittance):

Nak tahu info mengenai gelap atau cerah tint, kena rujuk pada bacaan VLT. Kalau nak tahu tint anda lulus JPJ ke tak, anda juga kena rujuk pada bacaan VLT ini. Di Mekapkereta Sejuk, bacaan VLT yang kami nyatakan meunjukkan peratus cahaya boleh nampak yang menembusi tint. Makin tinggi bacaan VLT, makin cerah tint.
.
IRR (Infrared Rejection):
IRR memberi info mengenai sejuk atau panas sesuatu tint. Jika anda ingin mengetahui berapa peratus sesuatu tint itu dapat potong/halang haba dari tembus, anda boleh rujuk kepada bacaan IRR ini. Makin tinggi bacaan IRR, makin tinggi tahap potong panas tint tersebut. Jadi, jika anda inginkan tint yang tinggi potong habanya, anda perlu memilih pakej tint yang mempunyai bacaan IRR yang tinggi. 
.
UV (ultraviolet):
Boleh dikatakan kesemua UV film mencatatkan bacaan UV 99% . ramai pihak di luar sana yang sengaja highlight kan bacaan UV 99% ini sebagai taktik pemasaran, untuk menarik keyakinan pelanggan.

Dalam memilih pakej-pakej tint, anda perlu berhati-hati, jangan mudah terperdaya dengan promosi-promosi yang dipaparkan. Ambil masa, bandingkan jenis spec tint dan harga yang ditawarkan. Pastikan juga spec tint yang diberitahu kepada anda benar-benar sahih.
.
TAPI...pernahkah anda terfikir, bila anda survey spec tint, macam mana nak tau betul ke tak bacaan spec tint yg diberitahu oleh tint installer di kedai-kedai tinted? Selalunya mereka akan suruh anda test guna lampu. Namun lampu tidak dapat menunjukkan bacaan spec tint yg sebenar. Apakah bukti yang menyatakan bacaan VLT, IRR dan UV seperti yang diberitahu atau yang diiklankan?
.
Menyedari akan hal ini, kami di MEKAPKERETA SEJUK rasa bertanggungjawab dalam memberikan info yang betul agar tidak ter over claim produk kami nanti 😅 Anda sebagai pelanggan berhak tahu spec tint yg betul. Jadilah pengguna yang bijak. Takde la nanti rasa terkena atau tertipu..kan?kan?
.
BAGAIMANA? Di MEKAPKERETA SEJUK, kami akan tunjukkan bacaan pada meter untuk spec tint tersebut. Sebelum pemasangan, kami akan beri penerangan dan tunjukkan bacaan meter bagi spec tint pilihan anda. Harapan kami agar anda berpuas hati berurusan dengan kami. Kami sentiasa berusaha untuk menambahbaik mutu perkhidmatan kami insyaaAllah. Terima kasih atas sokongan anda.


Pakej Tinted (Normal Sedan / Compact Car)

Berikut adalah pakej-pakej tinted untuk kereta berikut:-

(Normal Sedan / Compact Car)






APA ITU VLT, IRR DAN UV?


VLT (Visible Light Transmittance):

Nak tahu info mengenai gelap atau cerah tint, kena rujuk pada bacaan VLT. Kalau nak tahu tint anda lulus JPJ ke tak, anda juga kena rujuk pada bacaan VLT ini. Di Mekapkereta Sejuk, bacaan VLT yang kami nyatakan meunjukkan peratus cahaya boleh nampak yang menembusi tint. Makin tinggi bacaan VLT, makin cerah tint.
.
IRR (Infrared Rejection):
IRR memberi info mengenai sejuk atau panas sesuatu tint. Jika anda ingin mengetahui berapa peratus sesuatu tint itu dapat potong/halang haba dari tembus, anda boleh rujuk kepada bacaan IRR ini. Makin tinggi bacaan IRR, makin tinggi tahap potong panas tint tersebut. Jadi, jika anda inginkan tint yang tinggi potong habanya, anda perlu memilih pakej tint yang mempunyai bacaan IRR yang tinggi. 
.
UV (ultraviolet):
Boleh dikatakan kesemua UV film mencatatkan bacaan UV 99% . ramai pihak di luar sana yang sengaja highlight kan bacaan UV 99% ini sebagai taktik pemasaran, untuk menarik keyakinan pelanggan.

Dalam memilih pakej-pakej tint, anda perlu berhati-hati, jangan mudah terperdaya dengan promosi-promosi yang dipaparkan. Ambil masa, bandingkan jenis spec tint dan harga yang ditawarkan. Pastikan juga spec tint yang diberitahu kepada anda benar-benar sahih.
.
TAPI...pernahkah anda terfikir, bila anda survey spec tint, macam mana nak tau betul ke tak bacaan spec tint yg diberitahu oleh tint installer di kedai-kedai tinted? Selalunya mereka akan suruh anda test guna lampu. Namun lampu tidak dapat menunjukkan bacaan spec tint yg sebenar. Apakah bukti yang menyatakan bacaan VLT, IRR dan UV seperti yang diberitahu atau yang diiklankan?
.
Menyedari akan hal ini, kami di MEKAPKERETA SEJUK rasa bertanggungjawab dalam memberikan info yang betul agar tidak ter over claim produk kami nanti 😅 Anda sebagai pelanggan berhak tahu spec tint yg betul. Jadilah pengguna yang bijak. Takde la nanti rasa terkena atau tertipu..kan?kan?
.
BAGAIMANA? Di MEKAPKERETA SEJUK, kami akan tunjukkan bacaan pada meter untuk spec tint tersebut. Sebelum pemasangan, kami akan beri penerangan dan tunjukkan bacaan meter bagi spec tint pilihan anda. Harapan kami agar anda berpuas hati berurusan dengan kami. Kami sentiasa berusaha untuk menambahbaik mutu perkhidmatan kami insyaaAllah. Terima kasih atas sokongan anda.

Friday, August 2, 2013

JOM TINTED @ MEKAPKERETA SEJUK

Syukur kehadrat Allah kerana kita masih berpeluang melalui hari-hari yang penuh barakah..di bulan Ramadhan, pada hari Jumaat yang mulia, penghulu segala hari. Seperti biasa, kedai kami ditutup hari ini... Walaubagaimanapun, anda masih boleh call, whatsapp, wechat, sms kami @
 019 660 6365. Jom singgah ke MEKAPKERETA SEJUK di Taman Putra Kajang. Bagi yang tak berapa familiar dgn area ni, Putra Kajang ni sebelah Seksyen 7, Bandar Baru Bangi yang ada restoran RED WOK tu. Kalau di Putra Kajang ni, antara kedai-kedai yang glamer..
ada LAMAN GRILL... MODEST CULTURE....AKADEMI DARUL HUFFAZ...di area inilah terselitnya kami =))

JOM TINTED!