Jom Tinted!

Kedai Tinted Pilihan anda. Dimiliki oleh Bumiputera sepenuhnya.

Jom Tinted!

Kedai Tinted Pilihan anda. Dimiliki oleh Bumiputera sepenuhnya.

Jom Tinted

Kedai Tinted Pilihan anda. Dimiliki oleh Bumiputera sepenuhnya.

Jom Tinted

Kedai Tinted Pilihan anda. Dimiliki oleh Bumiputera sepenuhnya.

Jom Tinted

Kedai Tinted Pilihan anda. Dimiliki oleh Bumiputera sepenuhnya.

Thursday, January 28, 2010

Pivot Push Start Button (Blue Light) - RM 60


Fungsi push start ni utk menghidupkan enjin dengan hanya menekan butang. Ala2 BMW E46, Honda S2000 n Audi (mcm dlm citer Transporter 3). Sbnrnya push start ni ada byk jenis, tp yg ni yg paling mirip pada BMW E46. 99% replica mcm pivot. Bila tekan je dia akan kuar lampu biru. Mmg emsem la n nmpak smart. Selain dari utk menghidupkan enjin, bole guna utk safety gak. Sbg contoh, masa installation benda ni, leh buat setting seperti:-

1. Start hanya menggunakan push start
2. Start menggunakan push start atau kunci
3. Start dengan menekan push start serta memutarkan kunci pada masa yg sama =D

Selain dari nmpak bergaya, push start ni mempunyai ciri2 keselamatan jika anda memilih setting no 3. Kira kalau nk start kete kene buat serentak or enjin xleh start.

D1 Bonnet Pin (Black & Carbon Fibre) - RM 99 & RM 170








Bonnet Pin ni dulu byk kete lama pakai. Org panggil muscle car la mcm Mustang n Shelby kt US dulu. Then org racing byk pakai. Fungsi bonnet pin ni nk lock bonnet / hud kete dengan ketat supaya x terbuka masa memandu especially ketika high speed. Sbb tu kete racing pakai bonnet pin ni. As time goes by, bonnet pin ni pn dh evolve jadi patent yg lebih menarik dan selak a.k.a kunci hud pn dh xde kt atas bonnet mcm zaman dulu. Skrg ni selak tu kt sblh dalam. Selain menampakkan ciri2 estetika yg menarik, bonnet pin ni pn bg nmpak kete lebih garang dan kunci hud tu dgn lebih kemas. nk bukak pn lebih mudah, mcm nk bukak pintu kete je. Jadi tunggu ape lg? Mari menggarangkan kereta anda =D

Apexi Pen Timer (Red & Blue LED) - RM 60

Photobucket

Photobucket

Fungsi asal timer nk bagi engine running walaupun kunci dh dicabut. Sbbnye nk bg engine cool down especially after hard driving (bawak laju or jalan jauh). Dulu majoriti yg pakai turbo ada timer ni, tp skg even N/A pn pakai sbb nk jaga engine. Apexi Pen Timer ni adalah antara yg paling popular skrg. Sbb? Ni antara yg paling murah, cun, emsem kecik (mcm pen) dan ada function seperti battery meter, 02 reading and air fuel ratio (A'F). Yg ni replica je (made in taiwan) but still ada 4 function (Battery, Timer, O2 and A/F) dan warranty 1 tahun utk produk ni. Kira kalo rosak, tukar 1 to 1 if product defect. Sama mcm original la =D Ada 2 color utk LED display (Red & Blue). Maybe ada timer sama tp harga lbh murah. Try compare dulu adakah made in taiwan or china? Ada 4 or 2 function? Berapa lama warranty yg diberi? Jadi, buatlah pilihan yg bijak =)

Wednesday, January 27, 2010

Pivot Volt Stabilizer + 5 Point Grounding Cable = RM 120

Pivot Volt Stabilizer Ori Japan - Hot Item!
pivot


pivot


Photobucket

Kegunaan Volt Stabilizer (VS) ni adalah untuk menstabilkan arus elektrik di dalam kereta. Pengaliran arus yg terhasil dari bateri kadangkala akan menyebabkan kereta menjadi 'jerking', lampu tiba2 malap, audio kurang jelas, etc. Untuk melengkapkan VS ini, grounding cable juga disertakan dalam pakej ini. Grounding cable bertujuan untuk membumikan cas2 elektrik yg berlebihan. Gabungan VS dan grounding cable ini melengkapkan pakej pengawalan arus dan cas elektrik di kereta anda.

Pemanduan akan menjadi lebih lancar, lampu lebih jelas dan kualiti audio lebih baik etc.
Bagaimana kami tahu? Kami juga pemandu seperti anda..ahaks =p

Sunday, January 24, 2010

D1 Oil Catch Tank


D1 Oil Catch Tank - RM 80

Ni la dia tangki tangkap. Keje dia tangkap minyak =p Oil catch tank ni fungsi dia utk menangkap minyak2 itam yang kotor. Camne jadi minyak itam yg kotor? Ok, apabila pembakaran berlaku, sepatutnya campuran minyak itam, percikan api, bla bla yada yada akan menghasilkan gas / asap. Tp bila combustion atau pembakaran x lengkap berlaku, minyak2 itam td akan turun semula ke engine dan menjadikan keladak dlm engine. Secara x langsung jangka hayat enjin akan jadi pendek. Jadi dengan adanya oil catch tank ni dia akan tangkap minyak2 yg jadi keladak tu so that tak le turun masuk engine. So secara x langsung melancarkan perjalanan dan jangka hayat engine. Bila engine bergerak lancar, kereta anda akan dpt menjimatkan penggunaan minyak. Pakej ni datang sekali dgn hos transparent. Jadi seronok ada tangki tangkap D1 ni sbb lawa dan berfungsi. Chaiyok...

Saturday, January 23, 2010

D1 Lug Nut




D1 lug nut
Digunakan utk ikat rim. Ni antara trend masa kini, siap kaler2 lagi tu. Ikut citarasa masing2. Ada byk jenis, i.e lug nut yg panjang (5cm), ada yg size biasa, berlubang tengah, bertutup, bukak dari luar, bukak dari dalam lug tu sendiri. Kirenye selain dari fungsi asal nk ikat rim, dpt gak jadi aksesori nk mekap kereta =p

Harga? Dari RM 75 - RM150 bergantung pada jenis lug tu sndiri.

Berminat? Ape lagi, cal or sms 019-2438986.
Beli 1 dpt 16 =D
(16 biji nut 1 set)

Friday, January 22, 2010

Afin Motorsport ni ape plak?

Ok sambungan kisah drama yg x brape nk drama mcm nur kasih tu, hehe..ni apehal plak ada banner Afin Motorsport kt cni? Sponsor ke? Blog ni afin motorsport punye ke? Jawapan adalah seperti berikut....kita minum dulu :p Byk mengarut dh aku ni. Begini alkisahnye...

Disebabkan aku ni minat pasal kereta dan Mekap Kereta, maka aku selalu jugakla carik2 barang2 yg sesuai, menarik, affordable, reliable dan mcm2 lagi utk kete aku. Kete aku xla kuat ataupun power ataupun dahsat cuma STP je (Standard Tapi Power) Hahaks...Jadi apabila aku berjaya mencari barang2 kete ni, aksesori dan sebagainya, aku pn terfikir, apa salahnya jika aku share sekali minat aku ngn org2 yg minat aku, eh silap, minat mcm aku :D Kemudian tertubuhla Afin Motorsport untuk memudahkan aku berkongsi minat, membantu mereka yg nk cari barang pada harga yg murah tp kualiti, ada warranty dan yg penting skali menguntungkan semua :)

But of course, dalam web ni jugak mungkin aku akan review sikit pasal kete, latest model ke, pendapat aku, spyshot dan sebagainya. Sebab aku nk jadikan web mekapkereta ni satu bumbung utk mereka yg bukan sekadar minat pasal kete, tp minat nk mod kete, nk tahu pasal barang terbaru or gadget utk kereta mereka. It's all about cars la. Jadi kalau ada yg nk bg cadangan ke seperti tmpat yg best nk sebis kete, ada event Drag Race ke, Drift dan sebagainye, boleh la email kt aku so bole letak kt blog ni. Impian aku untuk blog ni?Untuk menjadikan ianya one-stop centre buat semua penggemar kereta. Chaiyok!!

Mekap Kereta?

Salam and hi to all. Mekap kereta? Nape pakai nama tu kt url ni? Xde nama lain ke? Huahuahua...sebenarnya mmg xde pn. wakakaka...ok, ni cerita sebenar. Pada suatu hari.....bla bla bla....nk merepek dh aku ni. Huhu...cani, aku ni mmg suke kereta. Minat sangat kereta, tp bukan takat minat tgk kereta, minat mekap kereta jugak. Mekap kereta ni pada dasarnya ada 2 kategori iaitu a) Konsep modifikasi b) Kosmetik. Modifikasi ni adalah modify kereta nk bagi laju la senang cite. Tukar exhaust system utk lebih kuasa, air filter, highcam, bla bla bla...yada yada...keching keching!! 'fuh, laju tuu...'

Kosmetik? Alat solek ke? Lebih kurang la. Kalau pompuan ada alat solek, hatta kereta pn kene bersolek juga. Cuma 'alat solek' kereta ni je lain sikit. Tukar rim, bubuh lampu lip lap lip lap, pasang radio yg bunyik dia mengalahkan org tgh main orkestra :p dan yada yada...bla bla bla....di mana akhirnya org akan ckp mcm ni...'walawei, lawa la kereta brader'.

Secara dasarnya itula sbb aku pilih nama url ku sebegini, kerana minat yg mendalam terhadap kereta.... Hehe 'abistu, yg afin motorsport ni ape plak?' nk tahu lebih lanjut? Tunggu...