Saturday, December 28, 2013

Green 50 @ Myvi

Terima kasih kepada pelanggan kami yg sentiasa memberi sokongan kepada kami. Di waktu sale ni, kami tampilkan lagi kepada anda, tinted Green 50 yg hanya RM 160 sahaja kos nya untuk sebuah kereta. Pemilik ini sudah...anda bila lagi? :) Lagi beberapa hari je sebelum habis tawaran hebat ni :D

Myvi with Green 50 tint

Friday, December 27, 2013

Saga SV with Safety Tinted

Lately banyak gak dengar kes pecah cermin kereta. Jadi, lindungilah diri dan keluarga anda dari penjenayah dengan memasang Safety / Security Tinted. Ni contoh kereta pelanggan kami yg baru beli Saga SV. Terus pasang Safety Tinted :) Dari RM 399 sahaja (info lanjut di Pakej 5). Jom tinted!

Saga SV with Safety Tinted

Thursday, December 12, 2013

Ape yg sale nye?

Inilah yg anda tunggu. December Sale a.k.a Jualan Akhir Masihi (J.A.M). Ada beberapa jenis tinted yg ditawarkan pada harga rendah bulan ini. Antaranya Green 50, Super Gold, Gold Shine dan Silver Black Tint. Kedai kami dibuka setiap hari kecuali Hari Jumaat (Kami tutup setiap jumaat :D ). Hubungi kami di 019-660 6365 (call, sms, whatsapp, wechat) Keterangan lanjut seperti di bawah :) Jom Tinted!

Green 50 = RM 160 shj. (Harga biasa RM 280)

Super Gold = RM 380 shj. (Harga biasa RM 550)

Silver Black = RM 280 shj. (Harga biasa RM 380)


Tuesday, December 10, 2013

(J.A.M) Jualan Akhir Masihi is on :D



Untuk bulan Disember ini, kami tampilkan kepada anda tawaran Cromax Reflective Film dgn harga RM 180 sahaja (harga biasa RM 250) untuk 5 cermin. Tawaran sehingga hujung tahun ini sahaja. Jom Tinted. Sejuk mata memandang :D

Monday, November 25, 2013

Promo Tinted November nk habis dh..

Ok, kepada anda semua yg berminat nk buat tinted cromax, tinggal beberapa hari sahaja lagi sebelum tawaran kami tamat pada penghujung bln ni. Ni contoh sebelum dan selepas tinted cromax. (Gambar ni diambil sendiri oleh pelanggan kami dan send pada kami). Tq bro! :) Jom Tinted!

Sebelum dan selepas tinted :)

Sunday, November 24, 2013

Cool Cromax in da House :)

Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua. Sibuk sikit beberapa hari ni dengan urusan kerja dan peribadi. Xsmpt nk update tinted cromax. Jadi di sini kami tampilkan contoh tinted cromax yakni cool cromax. Spec seperti berikut :- (VLT 35, IR 70, UV 99). Jaminan 6 tahun. Jadi jgn tunggu lama2. Lagi beberapa hari je nk habis tawaran ni :) Jom tinted!

Cool Cromax in da House (VLT 35, IR 70, UV 99)

Friday, November 15, 2013

NiCE November promo

Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua. Ok, untuk bulan November ini, mengambil tema Autumn, kami bawakan kepada anda diskaun khas untuk tinted Cromax. Apa tu tinted Cromax? Tinted Cromax ni tinted yg berwarna coklat keperangan / koko / brown yang menjadi pilihan ramai terutama kereta yg berasal dari Jepun. Sebabnya kt jepun mmg ada wujud cermin yg berwarna cromax ni. Kira cermin tu sendiri dh berwarna cromax, bukan sbb tinted. Hehe..

Ok, utk cromax ni ada 2 jenis yakni Cromax Reflective (IR 60) dan Cool Cromax (IR 70). Untuk mengetahui lebih lanjut apa itu IR, bole klik di sini. Harga Promo sekarang utk Cromax Reflective hanya RM 200 shj (harga asal RM 250 utk 5 cermin), dan Cool Cromax RM 280 shj (harga asal RM 350 utk 5 cermin). Kami akan upload contoh gambar untuk tatapan anda :)

Jom Tinted!

Sunday, November 10, 2013

Game panas

Selamat malam semua. Saje lari topik sikit malam2 ni. Ada game BPL best Man Utd vs Arsenal. Penyandang juara lawan Pendahulu Liga. Mesti menarik. Rasa2 sape menang? Sape best player? Jom tgk..lagi 15 minit je nk start dh :D

Credits to Sky Sports :)

Wednesday, October 30, 2013

Vios 2013 in the house :)

Alhamdulillah, pada Sabtu lepas, ada sebuah kereta Vios 2013 model baru yang datang utk pasang tinted di kedai kami. Jarang2 nampak kat jalanraya lagi tapi alhamdulillah, rezeki kami untuk menerima kehadiran Vios baru ni. Hehe..jadi lengkaplah koleksi tinted vios di kedai kami. Hehe...Jom Tinted :D


Tuesday, October 22, 2013

Green 50 October Promo

Assalamualaikum..lama gak x update kt blog ni. Di sini kami lampirkan tawaran untuk bulan Oktober ini. Green 50 reflective film. Harga asal RM 250 untuk 5 cermin. 5 Tahun jaminan :) Kini tawaran hanya RM 199 sahaja sehingga hujung bulan ini. Green the Earth. Hehe..Jom Tinted!


Thursday, October 3, 2013

Silver Black Tint



Alhamdulillah, tempoh hari ada sebuah kereta gagah yakni Toyota Hilux datang buat tinted. Ni return customer. Dulu penah buat tinted untuk kereta lamanya, sekarang dia dtg buat tinted utk kereta barunya yg gagah itu. Hehehe...Terima kasih atas sokongan dan kepercayaan anda :) Silver black tint ni tinted 2 ply, potong panas 70% cuma gelap skit dari spesifikasi yang dibenarkan pihak berkuasa. Hehehe...tapi pilihan di tangan anda :) Smart kn? Nampak gagah betul kete ni. Huuu...

Monday, September 30, 2013

Apa yang penting....kerjasama :D



Ni adalah antara aksi yang sempat dirakamkan masa staf kami sedang bertungkus lumus untuk memberikan yang terbaik kepada para pelanggan. Hehe..

Kerana andalah keutamaan kami :) Kepada semua yang dah datang pada bulan September dan pasang promo Silver September, terima kasih kami ucapkan. Nantikan promo Oktober sempena Aidiladha nanti. Jom Tinted!

Friday, September 20, 2013

Silver September



Terima kasih kepada pelanggan kami yg memilih tinted Silver Shine utk kereta Savvy nye. Wah, huruf 'S' saje nampaknya. Hehe..tinted ni potong panas 60% (IR) dan jaminan selama 5 tahun. Harga? RM 200 je utk 5 cermin. September Promo. Harga asal RM 250 untuk 5 cermin. Jom Tinted! :)


Tuesday, September 17, 2013

Free Consultation





Tak pasti tentang tinted? Nak tanya lebih lanjut? Jom datang ke kedai kami. Khidmat Penerangan diberi percuma. Free Consultation. Boleh anda lihat jenis dan spesifikasi tinted secara 'live'. Hehe..

Tuesday, September 10, 2013

Iklan Dulu-dulu..

Tadi saje jenjalan kat Youtube. Pastu terjumpa iklan dulu2. Hahaha...nice ad :) Layannn



September Promo



Syawal dah pun berlalu. Terima kasih semua yg datang dan pasang tinted masa promo Ramadhan dan Raya haritu. Ni ada promo istimewa sikit utk bulan September. Tinted Silver Shine. Harga asal RM 250 utk 5 cermin (kereta sedan dan x termasuk cuci tinted lama jika ada). Kini diskaun 20% jadi RM 200 sahaja. Fuh, murah tu. Jangan tunggu lagi, kelak anda yang rugi. Tinted ni sebahagian dari Pakej Tinted 2. Info lanjut mengenai Tinted Silver Shine ni bole klik di sini > http://mekapkereta.blogspot.com/2013/08/jenis-tinted-harga-tinted-pakej-2.html





Friday, August 30, 2013

Selamat Hari Raya Aidilfitri

Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua. Baru perasan, kami x upload lagi ucapan Selamat Hari Raya kepada semua yg mengikuti perkembangan kami. Terima kasih semua yg sentiasa menyokong kami. Maaf Zahir & Batin.

p/s : Tint promo dilanjutkan sehingga berakhirnya Syawal. Jom Tinted :)



Monday, August 5, 2013

PAKEJ 5:  RM 399

NAMA TINTED: 
SAFETY FILM

SPESIFIKASI:
-4 CERMIN SISI (SAFETY FILM)
UV 99%
VLT 50%
IR 65%

CERMIN BELAKANG (SMOKE BLACK FILM)
UV 99%
VLT 50%
IR 70%

-CERMIN DEPAN (COOL BLACK FILM)
UV 99%
VLT 70%
IR 50%

JENIS TINTED:
SECURITY FILM (4 CERMIN SISI)
TEBAL & ANTI PECAH
2 PLY FILM (CERMIN BELAKANG)
COOL BLACK FILM (CERMIN DEPAN)

WARRANTY:
7 YEARS WARRANTY (FOR SAFETY FILM)
6 YEARS WARRANTY (FOR SMOKE BLACK FILM)
3 YEARS WARRANTY (FOR COOL BLACK FILM)


Jika anda ingin upgrade tinted bg CERMIN DEPAN kepada yg lebih baik, berikut ada 3 pilihan:

SILVER SKY tambah RM 100 (harga asal RM 200)
UV 99%
VLT 70%
IR 70%

LITE GOLD tambah RM 100 (harga asal RM 200)
UV 99%
VLT 70%
IR 70%

SPUTTER FILM tambah RM 200 (harga asal RM 300)
UV 99%
VLT 70%
IR 90%

PERCUMA!!
8'' SUN VISOR

*untuk mengetahui apakah UV,VLT & IR, sila baca entri Tips Pilih Tinted

Harga yg ditawarkan TIDAK termasuk kos cuci tinted lama. Jika cuci tinted lama, tambahan 
RM 50 dikenakan

Spesifikasi yg ditawarkan adalah mengikut spesifikasi JPJ (VLT 50% bg cermin belakang & sisi, VLT 70% bg cermin depan)

Warranty akan TERBATAL jika tinted lama tidak dibuka

PIHAK BOMBA HANYA MEMBENARKAN PEMASANGAN SAFETY FILM PADA 4 CERMIN SISI SAHAJA

TIADA SYARAT & CAJ TERSEMBUNYI

JOM TINTED!
@ MEKAPKERETA SEJUK, No. 9G, Jln Putra 2, Taman Putra Kajang

019 660 6365 (call, wassap, wechat, sms)
03 8740 8121

Jenis Tinted & Harga Tinted (Pakej 4)

PAKEJ 4:  RM 280


NAMA TINTED: 
BROWN

SPESIFIKASI:
-4 CERMIN SISI & CERMIN BELAKANG
UV 99%
                               VLT 35% (x lepas JPJ sbb gelap sikit)
IR 60%

-CERMIN DEPAN (COOL BLACK FILM)
UV 99%
VLT 70%
IR 50%

JENIS TINTED:
1 PLY  REFLECTIVE FILM

WARRANTY:
5 YEARS WARRANTY

Jika anda ingin upgrade tinted bg CERMIN DEPAN kepada yg lebih baik, berikut ada 3 pilihan:

SILVER SKY tambah RM 100 (harga asal RM 200)
UV 99%
VLT 70%
IR 70%

LITE GOLD tambah RM 100 (harga asal RM 200)
UV 99%
VLT 70%
IR 70%

SPUTTER FILM tambah RM 200 (harga asal RM 300)
UV 99%
VLT 70%
IR 90%

PERCUMA!!
8'' SUN VISOR

*untuk mengetahui apakah UV,VLT & IR, sila baca entri Tips Pilih Tinted

Harga yg ditawarkan TIDAK termasuk kos cuci tinted lama. Jika cuci tinted lama, tambahan 
RM 50 dikenakan

Spesifikasi yg ditawarkan adalah mengikut spesifikasi JPJ (VLT 50% bg cermin belakang & sisi, VLT 70% bg cermin depan)   Tinted jenis Brown ni gelap sikit, so x lepas JPJ, tp cermin depan lepas =)

Warranty akan TERBATAL jika tinted lama tidak dibuka

TIADA SYARAT & CAJ TERSEMBUNYI

JOM TINTED!
@ MEKAPKERETA SEJUK, No. 9G, Jln Putra 2, Taman Putra Kajang

019 660 6365 (call, wassap, wechat, sms)
03 8740 8121

Jenis Tinted & Harga Tinted (Pakej 3)

PAKEJ 3:  RM 280

NAMA TINTED: 
COOL GREEN

SPESIFIKASI:
-4 CERMIN SISI & CERMIN BELAKANG
UV 99%
VLT 50%
IR 60%

-CERMIN DEPAN (COOL BLACK FILM)
UV 99%
VLT 70%
IR 50%

JENIS TINTED:
1 PLY  REFLECTIVE FILM

WARRANTY:
5 YEARS WARRANTY

Jika anda ingin upgrade tinted bg CERMIN DEPAN kepada yg lebih baik, berikut ada 3 pilihan:

SILVER SKY tambah RM 100 (harga asal RM 200)
UV 99%
VLT 70%
IR 70%

LITE GOLD tambah RM 100 (harga asal RM 200)
UV 99%
VLT 70%
IR 70%

SPUTTER FILM tambah RM 200 (harga asal RM 300)
UV 99%
VLT 70%
IR 90%

PERCUMA!!
8'' SUN VISOR

*untuk mengetahui apakah UV,VLT & IR, sila baca entri Tips Pilih Tinted

Harga yg ditawarkan TIDAK termasuk kos cuci tinted lama. Jika cuci tinted lama, tambahan 
RM 50 dikenakan

Spesifikasi yg ditawarkan adalah mengikut spesifikasi JPJ (VLT 50% bg cermin belakang & sisi, VLT 70% bg cermin depan)

Warranty akan TERBATAL jika tinted lama tidak dibuka

TIADA SYARAT & CAJ TERSEMBUNYI

JOM TINTED!
@ MEKAPKERETA SEJUK, No. 9G, Jln Putra 2, Taman Putra Kajang

019 660 6365 (call, wassap, wechat, sms)
03 8740 8121

Sunday, August 4, 2013

Jenis Tinted & Harga Tinted (Pakej 2)

PAKEJ 2:  RM 280


NAMA TINTED: 
SILVER SHINE 

SPESIFIKASI:
-4 CERMIN SISI & CERMIN BELAKANG
UV 99%
VLT 50%
IR 60%

-CERMIN DEPAN (COOL BLACK FILM)
UV 99%
VLT 70%
IR 50%

JENIS TINTED:
1 PLY  REFLECTIVE FILM

WARRANTY:
5 YEARS WARRANTY

Jika anda ingin upgrade tinted bg CERMIN DEPAN kepada yg lebih baik, berikut ada 3 pilihan:

SILVER SKY tambah RM 100 (harga asal RM 200)
UV 99%
VLT 70%
IR 70%

LITE GOLD tambah RM 100 (harga asal RM 200)
UV 99%
VLT 70%
IR 70%

SPUTTER FILM tambah RM 200 (harga asal RM 300)
UV 99%
VLT 70%
IR 90%

PERCUMA!!
8'' SUN VISOR

*untuk mengetahui apakah UV,VLT & IR, sila baca entri Tips Pilih Tinted

Harga yg ditawarkan TIDAK termasuk kos cuci tinted lama. Jika cuci tinted lama, tambahan 
RM 50 dikenakan

Spesifikasi yg ditawarkan adalah mengikut spesifikasi JPJ (VLT 50% bg cermin belakang & sisi, VLT 70% bg cermin depan)

Warranty akan TERBATAL jika tinted lama tidak dibuka

TIADA SYARAT & CAJ TERSEMBUNYI

JOM TINTED!
MEKAPKERETA SEJUK, No. 9G, Jln Putra 2, Taman Putra Kajang

019 660 6365 (call, wassap, wechat, sms)
03 8740 8121

Jenis Tinted & Harga Tinted (Pakej 1)

PAKEJ 1:  RM 180


NAMA TINTED: 
COOL BLACK 

SPESIFIKASI:
-4 CERMIN SISI & CERMIN BELAKANG
UV 99%
VLT 50%
IR 50%

-CERMIN DEPAN 
UV 99%
VLT 70%
IR 50%

JENIS TINTED:
1 PLY FILM

WARRANTY:
3 YEARS WARRANTY

Jika anda ingin upgrade tinted bg CERMIN DEPAN kepada yg lebih baik, berikut ada 3 pilihan:

SILVER SKY tambah RM 100 (harga asal RM 200)
UV 99%
VLT 70%
IR 70%

LITE GOLD tambah RM 100 (harga asal RM 200)
UV 99%
VLT 70%
IR 70%

SPUTTER FILM tambah RM 200 (harga asal RM 300)
UV 99%
VLT 70%
IR 90%

PERCUMA!!
8'' SUN VISOR

*untuk mengetahui apakah UV,VLT & IR, sila baca entri Tips Pilih Tinted

Harga yg ditawarkan TIDAK termasuk kos cuci tinted lama. Jika cuci tinted lama, tambahan 
RM 50 dikenakan

Spesifikasi yg ditawarkan adalah mengikut spesifikasi JPJ (VLT 50% bg cermin belakang & sisi, VLT 70% bg cermin depan)

Warranty akan TERBATAL jika tinted lama tidak dibuka

TIADA SYARAT & CAJ TERSEMBUNYI

JOM TINTED!
@ MEKAPKERETA SEJUK, No. 9G, Jln Putra 2, Taman Putra Kajang

019 660 6365 (call, wassap, wechat, sms)
03 8740 8121

Friday, August 2, 2013

JOM TINTED @ MEKAPKERETA SEJUK

Syukur kehadrat Allah kerana kita masih berpeluang melalui hari-hari yang penuh barakah..di bulan Ramadhan, pada hari Jumaat yang mulia, penghulu segala hari. Seperti biasa, kedai kami ditutup hari ini... Walaubagaimanapun, anda masih boleh call, whatsapp, wechat, sms kami @
 019 660 6365. Jom singgah ke MEKAPKERETA SEJUK di Taman Putra Kajang. Bagi yang tak berapa familiar dgn area ni, Putra Kajang ni sebelah Seksyen 7, Bandar Baru Bangi yang ada restoran RED WOK tu. Kalau di Putra Kajang ni, antara kedai-kedai yang glamer..
ada LAMAN GRILL... MODEST CULTURE....AKADEMI DARUL HUFFAZ...di area inilah terselitnya kami =))

JOM TINTED!

Thursday, July 25, 2013

Mula Beroperasi Seperti Biasa

Alhamdulillah,  Mekapkereta Sejuk kini mula beroperasi seperti biasa setelah terpaksa ditutup untuk beberapa hari bagi menguruskan perkara2 penting yang perlu diselesaikan dgn kadar segera. Kami memohon maaf kepada anda yang telah berkunjung ke premis kami pada hari tersebut. Ianya diluar jangkaan sebenarnya. Kami merancang, Allah jua merancang. Namun perancangan Allah itu lebih baik :)

Kepada anda yang masih mencari kedai tinted, jom singgah ke kedai kami, Mekapkereta Sejuk. Banyak tawaran menarik sempena bulan mulia ini. Dibuka dari Sabtu hingga Khamis, 9 pg hingga 5 ptg. Jumaat cuti ye =) nak SEJUK?   JOM TINTED @ MEKAPKERETA SEJUK!

Tuesday, July 16, 2013

Makluman Sedikit Lewat

Kedai akan dibuka pada jam 11am hari ini memandangkan kerja-kerja lebih masa yang dilakukan semalam. Info lanjut sila hubungi kami di 019-660 6365. Sekian, terima kasih :)


Monday, July 15, 2013

Tinted Murah Dengan Tawaran Sehingga 9 Tahun Jaminan!

Alhamdulillah...di bulan Ramadhan yg penuh barakah ini, semakin ramai pelanggan yg mengunjungi MEKAPKERETA SEJUK. Arini kami terpaksa buat 2 shift. Second shift sambung @ 9 mlm, sbb dah janji dgn  customer yg dah buat tempahan. Bertungkus lumus team Mekapkereta Sejuk memasang tinted. Kami akan cuba sedaya upaya utk memberikan perkhidmatan yg terbaik buat anda, In Shaa Allah.

Jadi, kepada anda yang masih tercari2 tinted murah tapi bkualiti dgn jaminan dari 3 hingga 7 tahun 9 tahun, jom singgah ke kedai kami. Nak survey2 dulu pun bole, nak minta penerangan pun di alu2kan. Kalo nak ty ape2 pasal tinted ni, jgn malu2 ye...ty je, In Sha Allah kami akan cuba menjawab :) Seperti biase, sebarang urusan bole terus dtg ke kedai kami di Taman Putra Kajang. Nama kedai, Mekapkereta Sejuk, belakang Restoran Haji Tapah. Tak pun cal/whatsapp/sms/wechat kami di 019 660 6365. Anda juga boleh like pada fanpage kami di facebook.com/MekapkeretaSejuk . Di situ nnt anda bole terus chit chat dgn kami dan membelek2 album yang ada =) JOM TINTED!




Thursday, July 11, 2013

Waktu Operasi Sempena Ramadhan

Alhamdulillah..bersyukur padaMu Ya Allah, kerana sekali lagi kita di beri peluang untuk menyambut Ramadhan. Satu bulan yang penuh dgn keberkatan dan rahmat Allah.

Bersempena dgn kehadiran Ramadhan, pihak kami telah menukar waktu operasi. Jadi, kepada anda yg bercadang untuk berkunjung ke Mekapkereta Sejuk, waktu operasi kami sepanjang Ramadhan adalah seperti berikut:

Hari: Sabtu-Khamis
Masa: 9.00 pagi - 5.30 petang
Kedai kami akan DITUTUP setiap JUMAAT.

Masa operasi di atas adalah office hour kami utk Ramadhan sahaja. Buat masa ini, tempahan (booking) telah penuh sehingga Isnin, 15 Julai 2013.

Untuk urusan booking dan sebarang pertanyaan, jom hubungi kami di 019 660 6365. Nombor ni boleh call, sms, whassapp, wechat..in sya Allah akan dilayan =) Nombor ofis kami pula 03 8740 8121. Mungkin anda berminat untuk survey tinted dulu?? Kalau nak survey, meh singgah ke kedai kami. Alamat: No. 9G, Taman Putra Kajang. Taman Putra Kajang ni dekat dengan Restoran Red Wok Seksyen 7 B.B.Bangi. Kedai kami belakang Restoran Haji Tapah. Kalau tak jumpa, boleh call ye :))

So, jom tinted! Ada tawaran menarik sepanjang Ramadhan ini. Next entry saya up promo tu, in sya Allah. Selamat menjalani ibadah puasa kepada semua muslimin & muslimat.



Monday, July 1, 2013

Papan Tanda

Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua. Lama gak x update blog ni. Agak 'busy' sikit kebelakangan ni. Ahaks..konon2 la :P

Sebenarnya dalam sebulan ni, dok sibuk buat promo sikit kat kedai. Di samping tu cuba untuk menambah apa2 yg patut kat kedai termasuk la papan tanda a.k.a signboard. Dah lama sebenarnya bercadang nak naikkan signboard, dan alhamdulillah telah dinaikkan pada hari Rabu lepas.

Semoga lepas ni ramai la yang boleh mengecam kedai kami hendaknya dan lebih yakin dengan kami
In Sya Allah :) Berikut dilampirkan proses memasang papan tanda. Mekasih dan kredit kepada Jaments Advertising yang buat papan tanda ni. Servis terbaek dengan harga menarik membuat kami terus tertarik. Hehe..Enjoy!

Naikkan rangka dulu

Sikit lagi nak siap

Alhamdulillah :)


Wednesday, May 15, 2013

Khas untuk Guru

Assalamualaikum.

Khas sempena Hari Guru, kami ada memberi diskaun sebanyak 30% bagi pemasangan tinted khas untuk Guru Sahaja. Tempahan bermula 12am-11.59pm 16 May 2013. Info lanjut, hubungi 019-660 6365 (cal, sms, wassap, wechat) atau klik link di bawah ;) Terima kasih :)

Promo untuk Guru

Monday, May 13, 2013

Penuhnye..

Assalamualaikum...

Sedikit selingan..ni antara hari-hari yang sibuk di kedai kami. Alhamdulillah rezeki. Terima kasih semua yang terus menyokong kami. Jom tinted! Ni alamat kedai kami :-

Mekapkereta Sejuk,
9G, Jalan Putra 2,
Taman Putra Kajang,
43000 Kajang,
Selangor.

019-660 6365 (cal, sms, whatsapp, wechat)
03-8740 8121


Sunday, May 12, 2013

Ku Lihat, Hijau...

Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua. Lama gak x upload kt blog ni berikutan kesibukan melampau (ahaks...ayat xleh blah). Alhamdulillah rezeki dari Allah. Semenjak 2 menjak ni sibuk sikit dengan kedai dan demam pilihanraya. Xsempat nk update kt blog. Jadi untuk santapan mata, disajikan tinted berwarna hijau dari syarikat pokok kehijauan (Little Trees). Spec Tinted adalah seperti di bawah. Terima kasih :)

Tinted : Super Green Reflective Tinted
Spec : VLT 50%, IR 70%, UV 99%
Warranty : 6 years

Jom Tinted di :-
Mekapkereta Sejuk,
No 9G, Jalan Putra 2,
Taman Putra Kajang, 43000 Kajang,
Selangor

(dekat ngn Sek. 7 Bangi, sebelah Tol Sg. Ramal dekat Silk Hiway)

019-660 6365 (call, sms, whatsapp, wechat)
03-8740 8121


Thursday, April 18, 2013

E-Business

Alhamdulillah, minggu lepas selesai memberi talk mengenai E-Biz di Kolej Risda, Melaka. Terima kasih banyak kepada pihak kolej dan warga Kolej Risda yang memberi layanan terbaekkk untuk kami. Ada kesempatan jemput kami lagi. Ahaks..


Thursday, April 4, 2013

'Talk' di Kolej Risda

Alhamdulillah kami dijemput untuk memberi 'talk' mengenai E-Business di Kolej Risda, Melaka pada 10 April 2013 ni. Terima kasih kepada pihak pengurusan di atas kesudian menjemput kami ke sana :) Jumpa anda di sana!

p/s : Kalo ada lagi nk jemput kami sudi sudikanlah ye. Hehe..

Monday, April 1, 2013

Tinted Cromax

Assalamualaikum semua. Atas permintaan ramai, kami tampilkan Cromax Reflective Tinted. Ni antara jenis tinted yg diminati ramai. Enjoy! :D


Kursus Borong di China

Kursus yang santai ;)


Alhamdulillah, Kursus Membeli dan Memborong di China pada 30 Mac 2013 telah berjalan dengan jayanya. Terima kasih kepada semua yg hadir :) InsyaAllah ada rezeki kami akan anjurkan lagi ;)

p/s : Kepada semua peserta kursus, Lepas ni boleh la g sendiri dah. Hehe..

Friday, March 29, 2013

Kandungan Kursus Memborong di China


Kandungan KURSUS MEMBELI & MEMBORONG DI CHINA-RM 50 SHJ termasuk sarapan. TIADA syarat TERSEMBUNYI =)

1. Pengenalan Negara China
2. Urusan membuat paspot dan visa
3 .Penempahan tiket penerbangan
4 .Perkara yang penting dan tidak penting utk di bawa
5. Penginapan di China (Hotel)
6. Restoran Halal di China
7. Pengangkutan tempatan di China
8. Persediaan Tambahan
9. Lokasi Memborong (Pakaian dewasa, kanak-kanak, aksesori kereta, aksesori wanita, alatan jahitan, langsir, jam dll)
10. Perancangan sebelum pergi memborong (solat, bekal dll)
11. Perbandingan harga antara barangan di China dan Malaysia
12. Penghantaran hasil borong ke Malaysia melalui laut dan udara
13. Shipping company yang dipercayai dan murah
14. Penghantaran barang dari pelabuhan ke tempat anda
15. Penghantaran Duit dari Malaysia ke pembekal di China
16. Pemborongan melalui Pameran Perniagaan

p/s: Terima kasih kepada semua yg telah mendaftar. Kepada yang belum, jom daftar segera kerana tempat terhad. Info lanjut hubungi kami di 019-660 6365. Sekian, terima kasih :)

Sunday, March 24, 2013

Safety Film Tinted di Mekapkereta Sejuk



Assalamualaikum..ditampilkan Safety Film Tinted / Security Film Tinted. Apa yang bagus tentang tinted ni?

Di sini kami ringkaskan tentang Safety Film / Security Film / Anti Theft Film.

Tinted jenis ni lebih kepada keselamatan. Maknanya tinted ni melindungi cermin dari mudah dipecahkan. Secara x langsung dapat menambahkan keselamatan anda / barangan anda dalam kereta. Jadi susah pencuri nak pecahkan cermin kereta anda untuk meragut / mencuri atau melakukan sesuatu yang tidak diingini.

Selain daripada tu, fungsi asal tinted juga masih ada iaitu untuk melindungi anda dari panas matahari :)

Ni spec tinted seperti yang tertera :-

Safety Film - UV 99%, VLT 50%, IR 65%.
Harga - RM 450 untuk 1 kereta (termasuk cermin depan).
Jaminan - 7 Tahun.

Berhati-hati dengan kedai yang menawarkan tinted safety ni pada harga yang murah. Samada nipis, x sejuk atau pun jaminan hanya setahun. Pastikan anda mengetahui info-info yang berguna ini sebelum kereta anda di tinted kan :D

Jom Tinted di :-

Mekapkereta Sejuk
No 9G, Jalan Putra 2,
Taman Putra Kajang,
43000 Kajang, Selangor

019-660 6365 / 03-8740 8121

facebook.com/mekapkeretasejuk

Saturday, March 23, 2013

Tinted Chrome Silver



Assalamualaikum dan Selamat sejahtera semua. Ditampilkan kereta salah seorang pelanggan dari blog ni yg dtg buat tinted. Nama tinted ni Chrome Silver. Ni menepati spec JPJ dan ada reflective yang tinggi. Jadi lebih sejuk gitu. Spesifikasi tinted ni adalah seperti berikut :-

UV 99%, VLT 50%, IR 70%. Jaminan 6 tahun. 6 TAHUN tu!

Harga? RM 380 je termasuk tinted depan utk kereta sedan. (MPV, SUV / Van mahal sket sbb byk tingkap. Hehe..). Kepada yg berminat nk buat tinted ni bole datang terus ke kedai kami atau hubungi kami seperti alamat di bawah untuk info lanjut.

Mekapkereta Sejuk,
No 9G, Jalan Putra 2, Taman Putra Kajang,
43000 Kajang, Selangor

019-660 6365 / 03-8740 8121.

Jom Tinted!

Friday, March 22, 2013

Kursus Beli & Borong di China

Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera semua.

Alhamdulillah sejak kami mula update kt blog ni tentang pembukaan kedai kami, dah ada customer yg datang. InsyaAllah kami akan cuba utk update kt blog ni se konsisten mungkin :D

Seperti yang anda sedia maklum, kami telah menjadi pemborong aksesori kereta sejak tahun 2010 lagi. Jadi di kesempatan ini, kami bersedia untuk berkongsi info, maklumat dan perkara yang perlu anda ketahui untuk membeli dan memborong di China melalui Kursus Membeli & Memborong di China.


Klik gambar untuk lebih jelas


Apa yang menarik?

- Anda dapat input secara terus dari pemilik syarikat yang telah menjadi pemborong dan kini membuka kedai fizikal nya sendiri.

- Maklumat secara terperinci dari sebelum bertolak ke China, sehinggalah anda memborong dan menanti barangan anda untuk tiba di Malaysia akan dikongsi bersama (dari A-Z la senang citer).

- Yuran hanya RM 50 SAHAJA dan terhad kepada 20 orang peserta sahaja untuk memastikan maklumat dapat disampaikan dengan lebih berkesan.

- Untuk mereka yang minat nak berniaga, yang sedang berniaga atau yang ingin mengembangkan perniagaan amat dialu-alukan.

Jom sertai kursus kami sebelum terlewat. Tempat terhad kepada 20 ORANG SAHAJA. Makanan turut disediakan. Info Kursus seperti di bawah :-

Kursus Membeli & Memborong di China
Tarikh : 31 Mac 2013 (Sabtu)
Masa : 9am - 1pm
Tempat : Mekapkereta Sejuk, 
No 9, Jalan Putra 2, 
Taman Putra Kajang, 43000 Kajang, Selangor
Telefon : 03-8740 8121 / 019-660 6365

Tuesday, March 12, 2013

Tips Pilih Tinted



Bajet

Komfem la  kan kena set bajet dulu..baru senang nak decide mana satu jadi pilihan hati =) (kecuali la kalo tak kisah harga berapa pun...asalkan nak terbaikkkkk punye..)


VLT
VLT iaitu Visible Light Transmitted, adalah bacaan bagi jumlah cahaya yang boleh nampak. JPJ akan cek VLT ni la utk tgok tinted kereta anda lulus ke tak. Makin kurang percentage VLT, makin gelap la cermin nnt. Makin gelap cermin makin bdebar-debar la jadinye kalo terserempak dgn JPJ =p . Contohnya, tinted yang mempunyai VLT 70% (ni spec JPJ utk cermin depan) adalah lebih jelas tahap penglihatan berbanding VLT 50% (ni pula spec JPJ utk cermin sisi dan belakang)

IR
IR or Infra Red merujuk kepada jumlah haba yang masuk. Kalau anda inginkan tinted yang dapat potong panas dengan banyak, pilihlah tinted yang mencatatkan nilai IR yg tinggi. Kuranglah tahap kepanasan kalo parking bawah terik mentari nnt =) Tapikan..IR tinggi ni, harganya lebih tinggi jugak ye

UV
Ultra Violet (UV) adalah bahagian spektrum gelombang elektromagnet yg dipancarkan matahari. Sinar UV dpt memberi kesan negatif pada kulit mahupun mata. Kaum wanita terutamanya amat bimbang dgn kesan UV ini, terutama pada kulit. So, tak hairanlah losyen dan krim pelindung kulit menjadi benda wajib dimiliki para wanita =) Bacaan SPF yg tinggi dikatakan mampu mengurgkan kesan negatif pada kulit. Tp SPF tu bg produk kecantikan la kan...kalo tinted ni, jgn pulak anda tanya berapa nilai SPF nye..terkebil2 nk jwb nnt..hehehe...tengok pada percentage UV yg dicatatkan. Makin tinggi peratusan UV, makin bagus tinted tu. Sbb tu kebanyakan kedai akan menawarkan tinted yang 99% UV bg semua jenis tinted, termasuklah di MEKAPKERETA SEJUK.

Dengan penerangan yg diberikan, diharap dapat memberi sedikit sebanyak panduan utk anda dlm memilih tinted yg sesuai. Untuk melihat sendiri pelbagai jenis tinted, jom dtg ke premis kami MEKAPKERETA SEJUK @ Bandar Baru Nilai, Negeri Sembilan. 30 minit je dari Bangi. 5km je dari Dataran Nilai :) Anda juga boleh mghubungi kami di 019 6606365 (call,wassap,sms).


renung-renungkan & selamat memilih tinted!

JOM TINTED!








Saturday, March 2, 2013

Alhamdulillah



Alhamdulillah, syukur kepada Allah s.w.t kerana dengan limpah dan berkatnya dapatlah kami akhirnya membuka kedai fizikal kami sendiri. Agak lama juga tidak menulis dalam blog ini. Sejak ada fb ni mmg jarang-jarang bukak blog. Lebih dari 6 bulan tiada post dari pihak kami. Apapun terima kasih kepada semua yang sentiasa menyokong kami dari awal kewujudan kami sehingga sekarang ini.

Pada 17 November 2012, kami telah membuka kedai kami secara rasminya di 9G, Jalan Putra 2, Taman Putra Kajang, 43000 Kajang, Selangor. (x jauh dari seksyen 7 Bangi, n sebelah ngn SILK Hiway dekat Tol Sg Ramal). Kira dh lebih 3 bulan kami beroperasi.

Kenapa Mekapkereta Sejuk?

Mungkin anda tertanya-tanya kenapa kami gunakan nama Mekapkereta Sejuk. Di sini kami ingin menyatakan bahawa kedai kami ini khusus untuk memasang penapis filem haba. Kami bukan kedai aksesori kenderaan, tapi kami adalah kedai khas untuk memasang 'tinted' yang 100% dimiliki oleh Bumiputera. Sungguhpun begitu kami tetap menjual aksesori kenderaan atas permintaan pelanggan. (Sebelum ni pun mmg kami bermula dengan menjual aksesori secara 'online'. Hehe..jd jgn segan silu, dtg je kdai kami ni. Macam2 ada..)

Dah macam ayat karangan plak. Huahuahua...ok, balik semula kt kedai. Kami bukak kdai tinted ni sbb x banyak lg Bumiputera yg buat kdai mcm kami. Lagipun kt 'market' skrg ni byk jnis tinted yg ada tp korang tau x tinted tu bagus ke x? Kualiti ok x? Buatan mana? Spesifikasi tinted cmne? Apsal ada murah yg amat dan mahal yg amat? Haa..jadi pada anda yg nk tau pasal tinted tu bole la jengok2 kt kdai kami ni. Jangan risau, 'consultation' diberi secara percuma :D

Nanti dalam entri akan datang, insyaAllah kami akan kupas sikit pasal tinted ni. Sementara tu, kami letakkan alamat untuk ke kedai kami. Jumpa anda di sana! Jom Tinted!

Mekapkereta Sejuk
9G, Jalan Putra 2, 
Taman Putra Kajang, 
43000 Kajang, Selangor.
Tel : 019-660 6365 / 03-8740 8121.

Facebook : http://facebook.com/mekapkeretasejuk