Jom Tinted!

Kedai Tinted Pilihan anda. Dimiliki oleh Bumiputera sepenuhnya.

Jom Tinted!

Kedai Tinted Pilihan anda. Dimiliki oleh Bumiputera sepenuhnya.

Jom Tinted

Kedai Tinted Pilihan anda. Dimiliki oleh Bumiputera sepenuhnya.

Jom Tinted

Kedai Tinted Pilihan anda. Dimiliki oleh Bumiputera sepenuhnya.

Jom Tinted

Kedai Tinted Pilihan anda. Dimiliki oleh Bumiputera sepenuhnya.

Wednesday, July 28, 2010

Tinted - Sedikit Cerita

Semalam, lepas saya iklankan tinted, saya menerima byk pertanyaan tentang VLT dan juga IR. Jadi, saya terangkan sedikit mengenai tinted yg kami sediakan.

VLT tu bermaksud "Visible Light" atau jumlah cahaya yg boleh nmpak dari luar. Ini yg digunakan JPJ untuk melihat tinted ini lulus ke x. Semakin tinggi VLT semakin jelas nampak dari luar. semakin kurang VLT makin gelap la cermin anda.

Untuk IR plak maksud dia Infra Red. Ringkasnye IR ni nk tentukan jumlah haba yg masuk. Semakin tinggi IR maksudnye semakin kurang haba iaitu makin sejuk dlm kereta. Jika anda perhatikan, semakin tinggi IR semakin tinggi harga dia. Ini kerana, lebih tinggi IR, kereta anda akan jadi lebih sejuk.

Safety film. Yang ni merupakan antara trend yg glamor di masa kini. Sebabnye banyak kes pecah cermin sewaktu memandu, sewaktu berhenti di traffic light, sewaktu parking dan sebagainya. Jadi untuk mengelakkan cermin dipecahkan, safety film ini digunakan untuk keselamatan.

Itulah dia serba sedikit mengenai tinted :) Kalo ada nk tanya lagi, jgn segan silu untuk contact saya :)

Tuesday, July 27, 2010

Tinted Keliling - From RM 180 only




Selepas mendapat byk permintaan, di sini saya tampilkan promosi tinted. Kedai kami bertempat di Taman Midah, Cheras. Balakong, Kajang dan Rawang. Sebelum datang, sila buat appointment terlebih dahulu di talian 019-660 6365 (Afin). Untuk keterangan lanjut juga boleh call saya. Semua harga termasuk cermin depan sekali :)



Tinted Type A : RM 180
(VLT : 55%, IR : 55%, UV : 99%)
Grey, Blue, Green, Brown
5 years warranty.

Tinted Type B : RM 280 (Deluxe)
(VLT : 56%, IR : 68-70%, UV : 99%)
Silver, Blue, Green, Gold
7 years warranty.

Tinted Type C : RM 480 (Master)
(VLT : 52%, IR : 76-80%, UV : 99%)
Silver, Blue, Green, Gold
8 years warranty.

Safety film 4mil (Nano Technology) : RM 499
(VLT : 55%, IR : 70-80%, UV : 99%)
Silver, Grey, Gold
8 years warranty.

High Performance Solar Film
(VLT 67%, IR 90%, UV 99%)
Solar Blue : RM 980 (8 years warranty)

High Performance Solar Film
(VLT 70%, IR 94%, UV 99%)
Solar Green : RM 1080 (8 years warranty)

Harga adalah utk semua jenis kenderaan saloon kecuali MPV. Kalo ada tinted lama, n nk bukak, upah bukak hanyalah RM 50 sahaja.

Monday, July 26, 2010

Ultra Racing Bars (Original) - Lifetime Warranty




Inilah antara barang yg diidamkan ramai kaki kereta di luar sana. Ultra Racing bars. Kebanyakan kereta leh pasang bar ni. Untuk apa besi2 ni? Ok, selain dari bergaya, dia juga mampu menjadikan kereta kita lebih stabil sewaktu pemanduan. Tujuan bar ni gak untuk meningkatkan dan menguatkan chassis tanpa mengorbankan spesifikasi asal.

Ultra Racing ni mmg dh proven di litar lumba dan pemanduan biasa. Mereka juga telah dianugerahkan Asia Pacific Super Excellent Product Excellence Award (2007),
Asia Pacific Top Brand (2009) and ISO 9001:2008 (2010). Jadi tidak diragui kualiti dari Ultra Racing ni.

Ada pelbagai jenis bar yg dihasilkan Ultra Racing. Ada strut bar, rear bar, anti roll bar dan pelbagai lagi. Pastikan yang original dengan ada serial no dan bar code pada bar tersebut. Jika ada yg berminat, bole sms, call or email or fb mekapkereta pn bole utk tau spec n quotation kerana setiap kereta berbeza dan chassis masing2 juga berbeza :D Jaminan yg diberikan utk bar ini? Lifetime.. :)

HKS Air Filter (Open Pod)





Sebelum ni saya penah post pasal CAI. Tujuan CAI untuk menyalurkan angin pada air filter open pod. Jadi di sini, apa yg saya nk tampilkan ialah HKS Air Filter Open Pod. Untuk air filter aka penapis angin, ada 2 jenis iaitu open pod dan juga drop in. Apa beza dia? Ok, Open pod ni filter dia berada kt luar. Maksudnye dia terbuka dan boleh nmpak bila kita bukak engine bay. Drop in ialah filter yg digantikan dari filter asal. Maksudnya bentuk sama tapi elemen dalam filter tu yg berbeza. Utk power yg lebih, ramai kaki racer sukakan open pod. Akan tetapi dia terdedah kepada tahap kepanasan melampau dalam engine. Itu la ada yg pasang heatshield dan CAI utk kasi udara flow cantik dan x panas sgt di sekeliling engine bay tu :)

Drop in? lebih pada plug n play, ganti filter asal je. From my past experience, drop in better than standard. low end torque pn improve. Beli terus bubuh banding ngan open pod yg kene pasang ram pipe dan sebagainya. Tapi power open pod mmg best. Tambah2 bile dengar kuasa sedutan dia. Huhu..ok di sini saya tampilkan 2 jenis open pod iaitu HKS Mushroom (jenis span ijau) dan HKS cone type. Beza antara 2 ni? Mushroom bole gantu span dia kalo malas nk basuh. Cone tidak. Tapi masih boleh dicuci. Harga? RM 45 untuk cone type, RM 50 untuk mushroom :) Zuuuppppp...

HKS Timer Type 0 - RM 150




Sebelum ni ramai yg membeli Apexi Pen Timer yg saya pernah post beberapa bulan dulu. Alhamdulillah terima kasih semua. Fungsi2 basic timer pn saya dah terangkan di post terdahulu.

Jadi untuk HKS Timer Type 0 ni, saya cerita sikit sahaja la mengenainya. HKS merupakan pengeluar turbo timer pertama di dunia pada tahun 1982. Boleh dikatakan HKS mempunyai pengalaman yg cukup byk especially performance parts. Pada ulangtahun mereka yg ke 35, mereka telah mengeluarkan timer yg dikenali sbg HKS Timer Type 0.

Timer ni mempunyai lampu merah LED, 2 jenis mod timer, battery voltage meter dan fungsi amaran. dia tidaklah tebal, mempunyai bentuk seakan apexi pen timer tapi petak sedikit. Untuk timer ini juga, diberi jaminan 1 tahun. Untuk mereka yg gemarkan patent bersegi utk timer, ini adalah yg terbaik utk anda =)

HID Conversion Kit - RM 180



Lama rasanya x update kt blog ni. Sejak facebook mekapkereta dh ada, jadi gian facebook plak. haha..

HID Conversion Kit. Rasa ramai dh tau HID ni. Secara ringkas, HID bermaksud High-Intensity Discharge. Berbanding dengan lampu biasa, cahaya yg dihasilkan oleh HID lebih terang. Sekarang byk syarikat kereta yg dh kuarkan kete with HID built in. Contoh Stream, Civic 2.0 dan kebanyakan kereta mewah lain. Cahaya yg dihasilkan sedikit keputihan berbanding lampu biasa.

Untuk HID conversion kit yg saya ada ni, dia termasuk skali ballast n mentol (mentol ni tgk jenis kete, ada yg H1 ada H4, bergantung). Lampu HID ni mmg terang dan jelas sewaktu pemanduan di waktu malam. Produk jenama HID ni diimport dari Taiwan dan mempunyai 1 tahun jaminan di atas kit (termasuk mentol skali). Harga HID ni x kira samada 4300K hingga 10000K pn, masih sama. Harga yg sgt murah dikira dengan jaminan yg diberi. Jadi, mari kita sama2 menjelaskan pemandangan yg kabur =)

Saturday, July 10, 2010

Carbon Fibre Vinyl -> 3D Textured Cloth Type

Salam and selamat sejahtera to all. Lama rasa x update blog ni. Juz updated kt ruangan products. Sape2 yg teringin nk tgk barang2 lain leh tgk kt ruangan tu. Ada byk gmbr di sana. Juga kalau ada yg berminat nk buat beniaga barang2 aksesori ni leh cal or email.

Setelah lama x update ngn barang baru, ni sy update utk Carbon Fibre 3M Vinyl. Juz to share some info, maybe ada yg tau ada yg xtau, carbon fibre a.k.a CF ni sebenarnya adalah satu material yg digunakan mostly utk meringankan berat kereta. Tetapi harganya sgt mhl. 1 bonet/hud saje boleh mencecah ribuan ringgit. Lalu, pengeluar aksesori ni pn mengeluarkan sticker yg dipanggil CF look. Maknanya nmpak mcm carbon fibre.

Ada byk jenis sticker CF ni di pasaran. Utk produk ni, ianya made by 3M, one of d well known company yg buat sticker. Material dia plak dipanggil cloth type textured material sbb permukaan dia yg bole rasa ke'sisik'kan CF itu. Bukan seperti sticker CF biasa yg mana ianya hanyalah sticker biasa yg dicetak (print) bentuk CF tersebut. Jadi rasa tetap mcm sticker cuma gambar CF je. Hehe...

Saiz dan harga adalah seperti berikut :-

123cm x 50cm (48" x 19.7") = RM 50
123cm x 100cm (48" x 39.4")= RM 100
123cm x 150cm (48" x 59.1")= RM 150
123cm x 200cm (48" x 78.7")= RM 200


Item boleh COD di sekitar Putrajaya dan Nilai. Untuk sebarang keterangan lanjut, boleh hubungi saya @ 019-660 6365. Ni ada sedikit sample utk tatapan anda ;)

Photobucket
Photobucket
Photobucket