Jom Tinted!

Kedai Tinted Pilihan anda. Dimiliki oleh Bumiputera sepenuhnya.

Jom Tinted!

Kedai Tinted Pilihan anda. Dimiliki oleh Bumiputera sepenuhnya.

Jom Tinted

Kedai Tinted Pilihan anda. Dimiliki oleh Bumiputera sepenuhnya.

Jom Tinted

Kedai Tinted Pilihan anda. Dimiliki oleh Bumiputera sepenuhnya.

Jom Tinted

Kedai Tinted Pilihan anda. Dimiliki oleh Bumiputera sepenuhnya.

Wednesday, September 17, 2014

Perodua Axia...sape dh tgk?

Model baru Perodua...Axia ;)


Selamat Hari Malaysia yg ke 51 :) Sempena Hari Malaysia ni, saje nk tulis entri mengenai produk baru keluaran Perusahaan Otomobil Kedua yakni Perodua. Hehe..
Sape dh g tgk? Aritu kami sempat pegi masa launching kete baru Perodua ni. Nama dia Axia (ramai dh tahu pn :p ) Axia ni model yg dikeluarkan utk ganti model Viva. Lepas ni xde dh Viva baru. Hanya Axia je utk kategori kereta segmen A. Segmen A tu ape? Segmen A tu kategori kereta a.k.a Saiz kereta tersebut. Segmen A ni segmen kereta kecik (yg paling kecik la ye). Tapi Myvi bukan ye. Myvi ni segmen B. Yg saing dgn Axia ni mcm i10 dan yg sekelas dengannya. Sbb tu production Myvi jalan mcm biasa. Sbb kategori x sama. 

So bila namanya kereta kecik (compact car kata omputih), asas teorinya yg pelanggan cari sbb nk jimat minyak, senang parking dan sebagainya. Entri level utk org yg baru nk beli kereta atau nk cari 2nd car gitu. Tapi yg menarik Axia ni, dalam dia xdela rasa sempit padat pn. (Rasa dalam kereta Saga Iswara pn lagi sempit. Huhu..) Kalau anda rasa Viva dah selesa dalam dia, Axia ni lebih selesa, finishing pn cantik. Kira ikut trend semasa la Axia ni. Bumbung dia pn x la tinggi sgt. Jadi nampak lebih seimbang banding ngn Viva. Xdela nampak kcik sangat pun kete ni. Yg best kete ni, luggage atau but belakang dia mmg besar. 260litre boot space. Pergh...kalah myvi ni. Pelik gak camne leh luas, tapi selepas diterangkan oleh SA Perodua yg sangat membantu, rupanya lantai bonet blkg dia ni, diorang buat ke dalam sikit. X mcm myvi, so kalo beg baju saiz biasa tu leh susun tegak..banyak la ruang yg ada. Clever Solution for a compact car ;)

Luaran plak not bad. Kalo model yg up skit mcm SE n Advance Version, banyak la aksesori hebatnya. Siap ada front sensor, lampu projektor, line chrome kt tepi pintu sebelah bawah, lampu depan n belakang yg berbeza dengan spec rendah (E n G spec) dan mcm2 lagi. Bila tutup pintu dia pn terasa kemas banding ngn model sebelumnya walaupun yg spec rendah. Kereta ni pn dikatakan antara yg paling jimat penggunaan minyaknya. 21.6km/l. Kira isi RM 1.90 (minyak ron95 leh pegi 21.6km) pergh...jimat tu tapi bergantung pada cara pemanduan juga ye. Hehe..

Harga plak dari RM 26,000 ++ sampai RM 44,000 lebih kurang (xingat sgt jumlah betul sbb lom mampu nk beli cash lagi. Ekeke...). Mmg murah yg entri level tu. Yg best sbb enjin tetap sama yakni 1000cc tp beza pada aksesori. Beza apa? Kalo yg paling murah tu, Radio xde, rim kompang, sensor belakang xde. Pendek kata togel la. Macam kete utk sekolah memandu. Tapi yg kaki mekap kereta ni mungkin bole beli yg basic pastu buat ikut citarasa sendiri. Hehe...tapi kalo nak yg emsem sket, n nak factory fitted (kira aksesori Original dari kilang) leh amik yg up sket atau amik je advance model kalo ada bajet. Hehe...

Rumusannya, Viva replacement model ni mmg baik dari kebanyakan segi berbanding Viva sendiri, cuma nak kena test drive dulu nk dpt feel dia camne. Yang agak musykil skit, kalo naik bukit atau nk dpt 110km/j tu senang ke? Sbb dari segi berat dia, berat sket dr viva, so kena test drive utk tahu jawapannya. Hehe..

p/s : Leh contact SA Perodua En Aizat (013-529 3147) kalo nk info lanjut or nk beli kete :D

Sunday, September 14, 2014

Nak habis dah..

Kepada anda yg masih ingin memasang tinted, jom dapatkan harga promo sehingga 16 September ni shj. X sempat nk dtg pasang? Xpe, bole tempah dulu. Leh hubungi kami di 03-8740 8121 atau 019-660 6365 (call, sms, whatsapp) Jom tinted :D

Sunday, September 7, 2014

Promosi Tinted September 2014

Assalamualaikum. Lama rsnye dh x update blog mekapkereta ni. Salunye update status page facebook Mekapkereta Sejuk je :) Ok, entri kali ni pasal promo lagi...yeahhh...kalau promo,komfem la rege murah :)

Sempena kemerdekaan Malaysia ke 57 baru2 ni dan x lm je lagi Hari Malaysia pulak,jadi kami menawarkan promosi istimewa bg kereta PROTON & PERODUA (Exora & Alza terkecuali ye)... Kami memilih Cromax Tint Film utk promo kali ni. Tinted ni mmg paling hot...terlajak laris gitew :p Tp sy btau siap2 ye...yg ni x lepas JPJ tau. Sbb VLT dia 35% so gelap sikit dr yg abg J benarkan :) IR pulak 60%jd tinted ni sejuk. Seperti biasa, bacaan UV 99% :)

Harga promosi Cromax Tint ni utk satu kereta siap pasang adalah RM 170 je..murah kan? kenapa murah??? sbb ni la antara cara kami laburkan wang utk pengiklanan bisnes kami ni. Sape lah kami kalau nk d bandingkan dgn kedai2 otai yg dh gah d mata pengguna..huhuhu...nk iklan kt radio ke tv mahal benor...sewa bilboard pun mahal.. :( tp terhad utk kereta Malaysia je la ye..PROTON & PERODUA aje ;) tp Exora & Alza xdapek nk nolong...bosar tu..ekekeke...ok...#jomtinted @ #MekapkeretaSejuk :) jgn lupe like page kami ye facebook.com/MekapkeretaSejuk @ hubungi kami di 019 660 6365 / 03 8740 8121

Terima kasih atas sokongan anda :)